Hoe smaakt de Heets amber?

Als je de naam Philip Moris hoort, denk je uiteraard als eerste aan sigaretten. Philip Morris is een Amerikaanse firma en inderdaad een van de grootste tabakproducenten ter wereld. Nu wereldwijd het roken van tabak onder vuur is komen te liggen, heeft ook Philip Morris gezocht naar een alternatief waarbij wel de smaak en het aroma van tabak behouden blijft, net als de nicotine, maar waar schadelijke verbrandingsproducten geen rol meer spelen. Dit leidde tot het iqos Heets-assortiment. Deze e-smoker is op dit moment de enige op de Nederlandse markt waarin tabak verwarmd wordt, maar niet verbrandt. Wil je nog niet helemaal stoppen met roken, maar wel teer, kookmonoxide en andere ongezonde verbrandingsproducten vermijden, stap dan over op Iqos Heets. Heets amber is een van de heerlijke smaken in het Heets-assortiment.

Hoe werkt het Iqos Heets-systeem?

Net als met de alom bekende e-smokers die nu al enkele jaren ingeburgerd zijn, werkt ook Iqos Heets met een batterij en een verwarmingselement. Op het verwarmingselement van je Iqos koppel je een tabakstick. Deze stick bevat net als een reguliere sigaret een gedeelte waar de tabak in zit, plus een filter. De tabak wordt verwarmd, waarbij het nicotine, smaakstoffen en geurstoffen afgeeft. Deze inhaleer je door het filter. Omdat de tabak slechts verwarmd wordt, maar geen vlam vat, geniet je wel van de nicotine en het aroma, maar blijven schadelijke bijproducten je bespaard. In de Iqos Heets-collectie staat Heets amber bekend als een verfijnde tabak. Als je goed ontwikkelde smaakpapillen hebt en een fijngevoelige neus, is de kans groot dat Heets amber al snel tot je favoriete smaken gaat behoren.

Wat typeert de smaak van Heets amber?

Waarom heeft deze Heets-smaak de naam amber gekregen. Amber is immers het Engelse woord voor barnsteen, een halfedelsteen, bestaand uit versteende hars. De mooie geelachtige cognackleur wordt ook amber genoemd en bijvoorbeeld in de bierbrouwerij gebruikt voor een bier van hoge gisting met smaaksensaties als caramel en vanille. Daar duidt de naam amber niet een smaak aan, maar puur de kleur. Deze kleur speelt in Heets amber geen rol. Amber wijst op de subtiele bijsmaakjes die de tabak extra verfijnd maakt. Heets amber is niet robuust en hard, maar heeft een zachter karakter, waardoor je de aroma's die anders minder opvallen, juist goed proeft. Heets amber tabaksticks doen het goed na een uitstekende maaltijd of op elk moment dat je de rust kunt nemen om het aroma van goede tabak echt op je te laten inwerken.

Heets amber online bestellen

Als je al een Iqos Heets-gebruiker bent, kun je je Heets amber tabaksticks online bestellen. Denk je eraan om over te stappen van roken naar dampen, begin dan eerst met een Iqos starterkit en probeer diverse Heets-smaken uit. Bij Damp-e.nl kun je ook terecht voor onderhoudsartikelen zoals een Iqos borsteltje en Iqos schoonmaakstaafjes. Ben je gewend aan een bepaalde Heets-smaak, maar wil je jouw vape-ervaring een extra dimensie geven, kijk dan eens naar clickballetjes die je tegelijkertijd met je Heets dampt. Deze clickballetjes zijn in een groot aantal interessante smaken online te bestellen. Rook je nog steeds reguliere tabaksproducten, dan is het nu wellicht de tijd om over te stappen om Iqos Heets.