Hoe u een deel van uw loonadministratie kunt uitbesteden en tijd kunt besparen

Een deel uitbesteden betekend ook minder kosten

Tijd is geld! Of anders gezegd tijd kost geld. Daarom wordt vaak gezegd dat de gemakkelijkste oplossing is om de loonadministratie uit te besteden aan een boekhouder. Zij zijn immers de experts en kunnen alles voor u regelen, maar ook het uitbesteden kost zowel tijd als geld. En wist je dat je jouw loonadministratie ook gedeeltelijk kunt uitbesteden waardoor je aan beide kanten wint? Door gebruik te maken van een softwarepakket als Employes kan je een deel van de taken zelf uitvoeren, terwijl je toch profiteert van de voordelen van kennis van specialisten.

Wat moet je doen om een goede salarisadministratie te hebben?

Ondernemers hebben het druk, en zij hebben niet overal tijd voor. De salarisadministratie is een belangrijk onderdeel van het runnen van je bedrijf, als je mensen in dienst hebt. Hierom besteden de meeste bedrijven de salarisadministratie uit door een bedrijf in te huren, zoals een boekhouder, accountant of administratiekantoor. Maar voordat je beslist hoe ver je wilt gaan met het salarisadministratie uitbesteden van uw bedrijf, is belangrijk te begrijpen wat er nodig is. Weel bedrijven denken te licht over de salarisadministratie en zien het alleen als een methode om jouw personeel te betalen en het juiste bedrag aan loonbelasting in te houden, maar salarisadministratie bestaat gewoonlijk uit de volgende taken:

  • Berekening van het totale bedrag dat u aan uw werknemers moet overmaken
  • Bereken het bedrag aan loonbelasting dat betaald moet worden.
  • Het is belangrijk dat u een vast beleid voert inzake tijdige betaling.
  • Het juiste bedrag uitbetalen en de loonaangifte op tijd laten doen

Vergeet niet om bij het uitvoeren van deze activiteiten eventuele pensioen- en CAO-voorschriften in acht te nemen.

Salarissoftware van Employes maakt salarisadministratie makkelijk

Een goede salarisadministratie bijhouden kan moeilijk lijken als je het nog nooit gedaan hebt, dus ondernemers denken er niet meteen aan. Employes toont echter aan dat iedereen zonder loonlijstkennis het proces gemakkelijk zelf kan afhandelen. Wij stellen je slimme software ter beschikking om jouw salarisadministratie in te voeren en bij te houden. Je salarisadministratie uitbesteden is niet meer nodig.