Lenzen bestellen

Je kent ze zeker vast wel, lenzen, het zijn van die ronde dingetjes die je in je ogen kan stoppen om alles weer duidelijk te zien. Lenzen zijn dan ook een grote uitkomst voor mensen die wel een sterkte hebben maar liever toch geen bril willen dragen. Veel personen willen namelijk geen bril omdat dit veel teveel aan het uiterlijk verandert of je wil geen bril om een hele andere reden, een bril kan bijvoorbeeld beslaan en dat is in veel situaties totaal niet handig.

Wil je dus alles weer duidelijk zien dan kun je dus lenzen bestellen. Lenzen worden in veel sterktes gemaakt, dus in zowel min als plus sterkte. Ook mensen die een cylinder nodig hebben om alles weer scherp te kunnen zien kunnen voor lenzen kiezen, men kiest dan voor de zo gehete torische lenzen of toric lenzen. Heb je leesproblemen dan is hier ook een oplossing voor, je kiest dan voor multifocale lenzen of ook genoemd varifocale lenzen, deze lenzen corrigeren de ogen voor veraf en op leesafstand.

Welke lenzen moet je kiezen

Wil je aan lenzen gaan beginnen dan dien je deze eerst door een professional op lenzen gebied te laten aanmeten. Voor het aanmeten van de lenzen kun je een bezoekje brengen aan een contactlensspecialist of optometrist. Deze zal door middel van een meting de juiste sterkte kunnen bepalen die je nodig hebt om alles weer scherp te zien. Ook zal de contactlensspecialist of optometrist je kunnen vertellen welk soort lens en welk materiaal van de lens het beste voor je is. Een lens moet namelijk veel zuurstof doorlaten en de gehele dag goed nat blijven zodat je geen last krijgt van droogte tijdens het dragen van je lenzen.

Er zijn verschillende lenzen te koop, je hebt zowel zachte daglenzen, weeklenzen of maandlenzen. Daarnaast zijn er ook nog vormstabiele lenzen (harde lenzen, nachtlenzen) verkrijgbaar hier kun je vaak lang mee voor uit. Draag je lenzen dan is het zeker belangrijk dat je je ogen vaak laat controleren door een contactlensspecialist of optometrist zodat de gezondheid van je ogen goed in de gaten wordt gehouden. Draag je lenzen waar van de sterkte niet meer conform de oogfout is, dan kun je last krijgen van slecht zicht en sommige personen krijgen zelfs last van hoofdpijn.

Lenzenvloeistof

Draag je lenzen dan moet je de lenzen ook goed te onderhouden. Je moet de lenzen altijd goed nat houden, afspoelen, reinigen en desinfecteren om deze voor een lange termijn fijn te kunnen dragen. Er is één soort contactlens waar je geen lenzenvloeistof voor hoeft te gebruiken en dat is de daglens. Dit komt omdat een daglens namelijk per stuk zit verpakt in een blister waar al lenzenvloeistof in zit. Je pakt dus ieder dag een nieuwe set daglenzen uit de afgesloten blister. Er is wel een verschil tussen lenzenvloeistof voor harde lenzen en lenzenvloeistof voor zachte lenzen. Voor harde lenzen en ook voor nachtlenzen kiest men vaak voor de Menicare Pure lenzen vloeistof en voor zachte lenzen wordt vaak de Optifree Express besteld.