VECO BV is een zilveruienfabrikant uit Nederland

Veco BV is een zilveruienfabrikant en producent die al meer dan 40 jaar in het vak zit. Wij zijn gevestigd in Nederland en exporteren onze producten naar meer dan 30 landen over de hele wereld, waaronder Canada, India, Frankrijk en Duitsland. Onze zilveruitjes worden algemeen beschouwd als de beste ter wereld! De zilveruien van Veco BV zijn uniek omdat ze al generaties lang met liefde en zorg worden geteeld. Ze zijn ook uniek omdat ze geteeld worden in Nederland, waar aan regen en zon geen gebrek is. De combinatie van deze factoren maakt ze bijzonder zoet en lekker.

De zilveruitjes zijn een klein, langwerpig knoflooksoortje met een sterk, kruidig aroma. Het zijn er twee soorten, de witte en de rozemarijn zilveruitjes. Deze laatste zijn korter en dikker en hebben een donkergroene kleur. Beide soorten zijn erg lekker in salades en bij vis- en vleesgerechten.

De zilveruitjes komen oorspronkelijk uit Zuid-Europa en zijn daar al meer dan duizend jaar bekend. Ze werden toentertijd geteeld in kleine tuinen en op akkers. Tegenwoordig worden de zilveruitjes grotendeels in Spanje geteeld.

De zilveruitjes groeien aan de onderkant van een bolle knoflookplant. Deze bollen kunnen wel twintig cm groot worden. Wanneer je de bol openmaakt, zitten daar tussen de vijf en tien kleine uitjes.

De zilveruitjes zijn niet alleen erg lekker, maar ook heel gezond. Ze bevatten veel voedingsstoffen en hebben een positief effect op de gezondheid. Zo helpen ze bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en verlagen ze het cholesterolgehalte in het bloed. Ook zijn ze goed voor de spijsvertering en stimuleren ze de eetlust.

Bij het kiezen van zilveruitjes is het belangrijk om goede kwaliteit uit te kiezen. Koop ze bijvoorbeeld bij een goede groenteboer of in een speciaalzaak. Dan weet je zeker dat je lekkere en gezonde zilveruitjes in huis haalt!